fadieana

Friday, February 24

rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Sunday, February 19

this i promise you

I promise you my heart I promise you my life I promise not to hurt you I promise to never make you cry I promise to always trust you I promise not to lie I promise you forever I promise you tonight I promise you my respect I promise to do things right I promise to always be there I promise until the end I promise to always love you I promise to be your best friend I promise you my love I promise you my life I promise this forever I promise our relationship is my life your the PEANUT to my BUTTER , your the STAR to my BURST, your the M to my M, your the POP to my TART, your the MILKY to my WAY, your the FRUIT to my LOOP, your the MILK to my DUDS, your the LUCKY to my CHARMS, your the ICE to my CREAM, but mostly.... your the BEST BOYFRIEND SAYANG






i <3 you so much hubby

Thursday, February 9

tweeettt tanad

Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Thursday, February 2

kasi lalu amoiii . .!

assalamualaikum and salam sejahtera *jawab salam tuu dapat xtra phala taw*
topic malam nie mcm gerun jee untuk diceritakan. .hakhak. .
adakah aku ingin kan moto skuter EGO? ?. .ohh no no no. . !
slah tafsiran anda. .cecube teke lagi. .wahai follower2 ehh. 
naMAU malas2. .kasi otak tuu berpusing cikit malam2 nie. .
oke cepat teke yee 
*loadingggg. .
stooopppp. .masa dah tamat. .hakhak. .tak yah pening2 kepala nak pikir. .bukak mate besar2duduk tegak2 tarik nafas dalam2. .oke noww. .
1 , 2 , 3 readyyy. .
and goooo read. . *gurauan semata2. . :)

di malam yang hening ini aku nak bercerita tentang seorang kawan yang aku sendri dah anggap dia mcm family aku. .kami penah susah senang bersama dulu. .
sumpah aku mengaku aku silap coz cepat sangat touching2 nie. .
aku cume bergurau jee pun . .
"alaaa babe kau sendri kenal aku kn suke bergurau kasar mcm tuu ngn kau. ."
tapi sayng kau tak phm aku pda mlm tuu. .
kadang2 aku menangis sendrian tatahu care mcm ner lg nk berbaik ngn kau. .
kau sikit pun tak nk letak ego kau ketepi. .
aku dah letih sayng. .letih sangat2. .
aku carik kau sebab aku kan ada pinjam buku2 kau tuu. .
aku nak mintak halal kan bende tuu. .
aku tak nak ilmu yang aku dapat tuu haram and susah nak masuk otak aku. .
semua nie masa depan aku sayang. .
aku nk jupe kau ari tuu tapi kau sikit pun tak bg pluang n bagi byk alasan. .
aku cume nk minx kau halalkn segala yg penh kite share selame nie. .
yang pasal buku tuu kalau kau nk aku byr aku leh bayar. .
kau just text aku n bg thu hrge nye. .
bukn nak tunjuk blgk tp aku nk ilmu yang aku bljr tuu berkat. .
aku tak kesah kau nk kate aku mcm2 pun tape. .
aku thu kau tgh marah kat aku. .
aku dah penat laa nk gaduh2 nie. .aku mnusia biase yg tak lari dr mlkukn silap. .
tapi tu lahh org kate kn bile dah SENANG kite MUDAH LUPA DIRI. .
bak kata pepatah BAGAI KACANG MELUPAKAN KULIT. .
*sethu aku lahh kan aku tak penah minx tolong dari kau. .
sekali jee aku minx tolong kau ajarkan aku math tuu pun kau mcm tak ikhlas. .aku sedar aku masih JUNIORlagi  kn. .
SEMESTER 1 pun tak abes lg. .
lain laa mcm kau dah SEMESTER 2. .aku tak sepandai kau. .aku sedar diri babe. .
aku bebel panjg2 pun tade gune kn. .ati kau dah keras mcm BATU. .
terpulng pada kau ehh. .aku cuma nk kn KEBERKATAN ILMU jee buku yg aku pnjam tuu. .
btw,kenangan kite bersame dlu sgt manis #mgkin aku sorang jee kot yg perasan. .
kau seorang KAWAN YANG BAIK,CARING,SELALU MENASIHATI AKU. .
kau tetap tersenarai dalam senarai orang2 yang penah susah senang bersame aku. .
#nie last entry aku untuk kau babe. .aku tahu kite memang tak dpt berkawan baik lg mcm dulu. 
aku nak minx maaf atas segala keslahan yg menyakiti aty kau,maaf jugak yg aku terREMOVE kau kt laman sosial FACEBOOK,halalkan segala mkan dan minum anything yang kite share selama kite menjadi roomate dulu. 
aku sedia menunggu kau contct aku untuk kedamaian. .aku jugak masih sudi jadi kawan kau. .
aku inginkan KEDAMAIAN AND KEBERKATAN ILMU. .
thnx dulu kau sudi jadi kawan aku. .



nurulfaradieanasulaiman